Inițiativă legislativă, înregistrată la Parlament, prin care angajatorii și-ar asuma testarea salariaților la COVID-19

  • 16 Septembrie 2020 11:53
Inițiativă legislativă, înregistrată la Parlament, prin care angajatorii și-ar asuma testarea salariaților la COVID-19

Deputații Partidului “Pro Moldova” au înregistrat o inițiativă legislativă care, potrivit autorilor, va încuraja angajatorii să-și testeze salariații la COVID-19.

Liderului partidului, Andrian Candu, a declarat în cadrul unui briefing că inițiativa legislativă prevede mai multe modificări și completări legislative, inclusiv de ordin fiscal. Aceste modificări ar urma să fie valabile doar pe perioada de urgență în sănătate publică. Potrivit lui, costul testelor în R. Moldova este foarte mare, iar din acest motiv oamenii refuză să se testeze la COVID-19.

Plățile pe care le va face angajatorul în favoarea salariatului, adică costul testelor, să fie, pe de o parte, deductibile, iar pe de altă parte să fie neimpozabile și nesupuse plăților în asigurări sociale și medicale pentru salariați. Este un proiect de lege care, cu adevărat, va fi benefic în lupta împotriva pandemiei prin încurajarea testărilor a unui număr cât mai mare de persoane și este un suport pentru economie, pentru agenții economici și pentru salariați, a declarat Andrian Candu.   

Liderul PRO MOLDOVA a făcut apel către deputații din Parlament și către Guvern să susțină această inițiativă legislativă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău