Îngrijorările legate de radiații au stopat pentru moment dezvoltarea rețelei 5G în Bruxelles

  • 03 Aprilie 2019 19:13
Îngrijorările legate de radiații au stopat pentru moment dezvoltarea rețelei 5G în Bruxelles

Planurile aferente unui proiect-pilot ce vizează implementarea unei rețele 5G de internet wireless de mare viteză în Bruxelles au fost stopate din cauza îngrijorărilor legate de sănătatea rezidenților, a anunțat luni site-ul brusselstimes.com, preluat de Agerpres.

În iulie, guvernul belgian a încheiat un acord cu trei operatori de telecomunicații pentru a relaxa normele stricte referitoare la standardele de radiație în Bruxelles. Însă, potrivit autorităților din Regiunea Bruxelles, pentru moment este imposibil să se estimeze nivelul radiației ce va fi emisă de antenele necesare pentru implementarea acestui serviciu 5G.

"Nu pot să susțin o astfel de tehnologie dacă standardele de radiație, care trebuie să protejeze cetățenii, nu sunt respectate, indiferent dacă este vorba despre o rețea 5G sau de un alt tip", a declarat ministrul belgian al Mediului, Celine Fremault, pentru site-ul Bruzz.be. "Oamenii din Bruxelles nu sunt cobai a căror sănătate poate fi vândută pentru a face profit. Nu putem să lăsăm absolut nimic în sfera dubiilor", a adăugat politiciana belgiană.

Proiectul-pilot nu este fezabil în contextul standardelor actuale de radiație, iar Celine Fremault a declarat pentru Buzz.be că nu intenționează să facă o excepție în acest caz.

Regiunea Bruxelles are standarde de radiație deosebit de stricte pentru proiectele din domeniul telecomunicațiilor. Standardul de 6 volți per metru a generat deja probleme în trecut, atunci când a fost vorba despre implementarea unei rețele 4G de internet de mare viteză în capitala belgiană.

Săptămâna trecută, mai multe administrații locale din Belgia au eșuat încă o dată în încercarea lor de a ajunge la un acord în privința licitației de licențe 5G. Procedura s-a blocat în etapa în care a fost discutată împărțirea veniturilor. Următorul guvern belgian va avea sarcina de a gestiona această propunere, a declarat săptămâna trecută ministrul Telecomunicațiilor din Belgia, Philippe De Backer. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău