Inga Grigoriu, președinta comisiei parlamentare de anchetă în dosarul așa-numitului laundromat rusesc, a exprimat îngrijorări că ar exista tendințe de a stopa ancheta pe marginea acestui caz

  • 18 Decembrie 2020 13:20
Inga Grigoriu, președinta comisiei parlamentare de anchetă în dosarul așa-numitului laundromat rusesc, a exprimat îngrijorări că ar exista tendințe de a stopa ancheta pe marginea acestui caz

Tot mai multe îngrijorări în privința unor tentative de a înceta ancheta în dosarul așa-numitului laundromat rusesc sunt exprimate în mediul public. Procuratura Generală nu le-a comentat deocamdată.

Președinta comisiei parlamentare de anchetă privind circumstanțele așa-numitei operațiuni de spălare a banilor din Federația Rusă numită „laundromat”, Inga Grigoriu a exprimat astăzi îngrijorări, în cadrul unui briefing la Parlament, că ar exista tendințe de a stopa ancheta pe marginea acestui caz. Ea a menționat că există un raport detaliat al Băncii Naționale care conține un număr mare de amănunte, operațiuni și nume de persoane, care este la dispoziția organelor de anchetă și a chemat procurorii să nu claseze dosarul.

Inga Grigoriu a exprimat aceste îngrijorări după ce ieri și fostul procuror-șef anticorupție Viorel Morari a declarat la Jurnal TV că în prezent conducerea Procuraturii Generale încearcă să claseze dosarul laundromatului și să scoată numele lui Veaceslav Platon din schema spălării de bani în mărime de 22 de miliarde de dolari.

Veaceslav Platon a negat aceste afirmații. Serviciul de presă al Procuraturii Generale a comunicat pentru Radio Chișinău că va veni mai târziu cu o reacție.

Amintim că banii din așa-numita ”Spălătorie rusească” erau legalizați prin intermediul unor tranzacții dubioase pe teritoriul Republicii Moldova, în urma unor decizii judecătorești considerate ilegale de experți. Aproximativ 20 de judecători ar fi fost implicați în acest caz, dar unii dintre aceștia au fost repuși recent în funcție. Au existat mai multe acuzații că în spatele schemei ar fi stat Veaceslav Platon, dar acesta le neagă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău