Înfrățiri între primării din România și Republica Moldova pentru accesarea de fonduri transfrontaliere

  • 05 Octombrie 2022 11:03
Înfrățiri între primării din România și Republica Moldova pentru accesarea de fonduri transfrontaliere

14 primari din Republica Moldova și din județul Galați din România s-au reunit recent pentru a semna Acorduri de Parteneriat în vederea accesării fondurilor transfrontaliere România-Republica Moldova, program finanțat de Uniunea Europeană.

Evenimentul a avut loc în comuna Matca din județul Galați. „Rolul întâlnirii a fost ca împreună cu colegii din Republica Moldova, să facem o înfrățire pentru accesarea unor fonduri transfrontaliere pentru comunitățile pe care le reprezentăm. Pe această cale, le mulțumesc din nou tuturor colegilor primari pentru implicarea în acest proiect și de asemenea, mulțumesc personalului primăriei care alături de consilierii locali, au participat la acest eveniment”, a specificat Gheorghe Marin, primarul comunei Matca, relatează InfoPrut.ro.

La rândul său, Petru Frunze, deputat de la Chișinău, care a participat la această reuniune, a mulțumit primarilor din România pentru experiența și sprijinul oferit primarilor din Republica Moldova.

„În anul 2023 așteptăm lansarea apelului privind depunerea cererilor de finanțare din programul transfrontalier, iar primarii din România au experiența necesară pentru a sprijini comunitățile din Republica Moldova la scrierea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Proiectele transfrontaliere implementate până acum constituie ca valoare în jur de 1-2 milioane euro pentru o localitate atât din România, cât și din Republica Moldova. Iar contribuția financiară a primăriilor la implementarea proiectelor în localitățile din Republica Moldova va fi oferită în proporții de 100% de Guvernul Republicii Moldova”, a menționat parlamentarul.

Potrivit acestuia, majoritatea primarilor și-au exprimat intenția să elaboreze proiecte comune pentru construcția drumurilor, rețelelor de canalizare și alte domenii de interes comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:78 %
Vint:7,2 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău