Înfrângere usturătoare pentru partidul susţinut de Kremlin în scrutinul municipal din Moscova

  • 09 Septembrie 17:30
Înfrângere usturătoare pentru partidul susţinut de Kremlin în scrutinul municipal din Moscova

Formaţiunea pro-Kremlin, Rusia Unită, a suferit o înfrângere usturătoare în scrutinul municipal desfăşurat duminică la Moscova, arată rezultatele parţiale, potrivit site-ului postului BBC News online, preluat de Mediafax.ro

Partidul a pierdut aproape o treime din numărul de locuri în parlamentul regional de la Moscova (Mosgorduma), însă probabil va rămâne majoritar, obţinând aproximativ 26 din cele 45 de locuri.

În condiţiile în care cei mai mulţi candidaţi ai opoziţiei au fost excluşi, politicieni comunişti, independenţi şi din partea unor partide mici au obţinut locuri în detrimentul formaţiunii de guvernământ. Chiar liderul filialei de la Moscova a Rusiei Unite a ratat realegerea.

 Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, care înainte de alegeri ,a făcut apel la cetăţeni să îi aleagă pe cei mai promiţători dintre candidaţii care se opun partidului lui Putin, a catalogat rezultatul scrutinului drept "fantastic".

Excluderea candidaţilor opoziţiei a provocat ample proteste de stradă la Moscova. Mii de persoane au fost reţinute, iar mai mulţi protestatari au fost deja condamnaţi la închisoare pentru „utilizarea violenţei împotriva organelor însărcinate cu aplicarea legii”.

Rezultate parţiale indică faptul că Partidul Comunist va obţine 13 locuri, în timp ce formaţiunile Yabloko şi O Rusie Justă vor lua fiecare câte trei mandate la Moscova.

Spre deosebire de Moscova, candidaţii sprijiniţi de Kremlin au domniat alegerile în alte zone ale ţări, iar rezultatele parţiale indică faptul că probabil vor învinge în toate cele 16 regiuni unde s-au organizat alegeri pentru selectarea guvernatorului.

Dmitri Peskov a declarat în legătură cu această rundă de alegeri că "per total, campania Rusiei Unite a fost foarte, foarte de succes".

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
11,06 °C
cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,5 m/s
Sun
16 °C
Mon
17 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău