Înfrângere usturătoare pentru partidul susținut de Kremlin în scrutinul municipal din Moscova

  • 09 Septembrie 2019 17:30
Înfrângere usturătoare pentru partidul susținut de Kremlin în scrutinul municipal din Moscova

Formațiunea pro-Kremlin, Rusia Unită, a suferit o înfrângere usturătoare în scrutinul municipal desfășurat duminică la Moscova, arată rezultatele parțiale, potrivit site-ului postului BBC News online, preluat de Mediafax.ro

Partidul a pierdut aproape o treime din numărul de locuri în parlamentul regional de la Moscova (Mosgorduma), însă probabil va rămâne majoritar, obținând aproximativ 26 din cele 45 de locuri.

În condițiile în care cei mai mulți candidați ai opoziției au fost excluși, politicieni comuniști, independenți și din partea unor partide mici au obținut locuri în detrimentul formațiunii de guvernământ. Chiar liderul filialei de la Moscova a Rusiei Unite a ratat realegerea.

 Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, care înainte de alegeri ,a făcut apel la cetățeni să îi aleagă pe cei mai promițători dintre candidații care se opun partidului lui Putin, a catalogat rezultatul scrutinului drept "fantastic".

Excluderea candidaților opoziției a provocat ample proteste de stradă la Moscova. Mii de persoane au fost reținute, iar mai mulți protestatari au fost deja condamnați la închisoare pentru „utilizarea violenței împotriva organelor însărcinate cu aplicarea legii”.

Rezultate parțiale indică faptul că Partidul Comunist va obține 13 locuri, în timp ce formațiunile Yabloko și O Rusie Justă vor lua fiecare câte trei mandate la Moscova.

Spre deosebire de Moscova, candidații sprijiniți de Kremlin au domniat alegerile în alte zone ale țări, iar rezultatele parțiale indică faptul că probabil vor învinge în toate cele 16 regiuni unde s-au organizat alegeri pentru selectarea guvernatorului.

Dmitri Peskov a declarat în legătură cu această rundă de alegeri că "per total, campania Rusiei Unite a fost foarte, foarte de succes".

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău