Infractorii în afara funcțiilor didactice

  • 17 Septembrie 2012 14:15
Infractorii în afara funcțiilor didactice

Persoanele cu antecedente penale care au săvârșit infracțiuni împotriva minorilor, inclusiv cele care și-au ispășit pedeapsa, nu vor putea ocupa funcții didactice în instituțiile de învățământ, potrivit unei inițiative legislative a vicepreședintelui Parl

 

Persoanele cu antecedente penale care au săvârșit infracțiuni împotriva minorilor, inclusiv cele care și-au ispășit pedeapsa, nu vor putea ocupa funcții didactice în instituțiile de învățământ, potrivit unei inițiative legislative a vicepreședintelui Parlamentului, Liliana Palihovici. Scopul proiectul de lege este să asigure protecția drepturilor fundamentale ale copiilor din Republica Moldova.

Statisticile oficiale arată că numărul minorilor asupra căror se săvârșesc acte de violență și abuz de către părinți, rude sau educatori, este în continuă creștere, în ultimii ani. Totodată, persoanele care au întreținut relații sexuale cu minori nu își ispășesc pedeapsa în condițiile prevăzute de lege sau sunt achitați în insuficiență de probe, adesea fiind reangajați în instituțiile de socializare pentru minori. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău