Informații noi în cazul Skripal

  • 10 Octombrie 2018 14:02
Informații noi în cazul Skripal

Doi cetățeni ruși acuzați de autoritățile britanice că l-au otrăvit pe fostul spion rus Serghei Skripal cu o substanță neurotoxică s-au aflat, în 2014, în Cehia, informează radioul ceh Radiozurnal, citând surse din domeniul siguranței naționale.

În acel moment în Cehia era, într-o vizită secretă, și Serghei Skripal, care îi ajuta pe ofițerii cehi de informații să identifice presupuși spioni ruși din țara lor.

Jurnalistul care a adus în atenția publicului această informație, Jan Kroupa, a declarat pentru Radio România Actualități că săptămânalul Respekt scrisese, anterior, că Serghei Skripal a fost aici în 2012, deci se știa că la un moment dat s-a aflat în Cehia, însă nu că în anul 2014. „Am început să investigăm prezența celor doi agenți ruși în Republica Cehă și am întrebat de ce au venit aici împreună, cum au făcut și la Salisbury, care este rostul vizitei lor în Republica Cehă. Ulterior am aflat că și Serghei Skripal a venit în 2014, deci s-au aflat aici toți în același timp”, a afirmat jurnalistul.

Sursele citate de radioul ceh sunt convinse că agenții l-au urmărit pe Serghei Skripal.

Acesta a fost otrăvit în luna martie, în orașul englez Salisbury, împreună cu fiica sa.

Atacul cu neurotoxină a dus la expulzarea a zeci de diplomați ruși de către Marea Britanie și aliații acesteia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău