Industria auto rusă vrea să folosească pușcăriași pentru a produce mașinile Lada

  • 15 Iunie 2023 14:44
Industria auto rusă vrea să folosească pușcăriași pentru a produce mașinile Lada

AvtoVAZ, unul dintre producătorii auto ruși care au preluat activitățile Renault după retragerea companiei franceze din Rusia, a anunțat că va apela la deținuți condamnați la muncă forțată pentru a suplimenta producția de mașini Lada, scrie hotnews.ro.

Compania preconizează că măsura îi va permite să își majoreze volumele de producție pentru modelul Lada Vesta cu 28% până în luna septembrie și 40% începând cu ianuarie 2024.

Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a declarat deja că estimează că până la 50% din acest necesar poate fi acoperit de deținuți condamnați la muncă silnică.

Rusia vrea să producă mai multe Lada cu ajutorul condamnaților

Potrivit președintelui AvtoVAZ, Maxim Sokolov, extinderea forței de muncă se datorează planurilor de a crește producția în 2023 și de a lansa noi modele Lada în 2024 și 2025. Planul de producție al AvtoVAZ pentru 2023, aprobat de consiliul de administrație al companiei, este de 401.600 de vehicule.

AvtoVAZ produce în prezent modelele Lada Granta (producție reluată în iunie 2022), Lada Niva Legend (de la jumătatea lui iulie 2022) și Lada Niva Travel (de la jumătatea lunii august 2022). În luna martie a acestui an a început și producția de serie a Lada Vesta NG.

AvtoVAZ și alți producători auto ruși au fost afectați în mod repetat de o serie de situații de penurie din cauza sancțiunilor occidentale. În luna ianuarie a acestui an AvtoVAZ ajuns să producă doar modele Lada în culorile alb, negru și verde închis din cauza problemelor cu vopselele.

Rusia încearcă să găsească înlocuitori pentru materiile prime europene în Asia, America de Sud și Coreea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău