Îndrăgitul actor Marius Manole, la „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

  • 22 Martie 2023 17:12
Îndrăgitul actor Marius Manole, la „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

Este talentat, sensibil și energic, are mai multe spectacole într-o lună cât alții într-o viață, este un maratonist al rolurilor și are o putere de muncă inimaginabilă. Marius Manole, unul dintre cei mai apreciați actori din România, este invitatul seratei culturale ,,ÎNTÂLNIRILE TVR MOLDOVA” din 29 martie 2023. Cei prezenți la eveniment vor afla confesiuni și mărturisiri ale actorului despre activitatea sa teatrală, perioadele dificile din viață și succesele obținute în cariera profesională. Intrarea este gratuită în baza invitației. Evenimentul va avea loc la Teatrul Fără Nume, începând cu ora 15.00.

Marius Manole este un actor român născut la Iași și angajat în prezent la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale” din București. A absolvit Academia de Arte ,,George Enescu” Iași, secția Actorie, promoția 2001, clasa profesor Emil Coșeriu și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, secția Coregrafie, promoția 2002 - 2003. A urmat stagii la Academia Itinerantă Andrei Șerban, la Horezu și la New York, atelier realizat de ICR New York cu sprijinul ICR București, 2009.

Marius Manole a obținut în 2016 premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar cu Bătrânica - actorul din spectacolul ,,Între noi e totul bine”, regia Radu Afrim.

În anul 2006, Marius Manole a fost nominalizat la Premiile UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal (Șarikov, Tipograf Tipografovici – Inimă de câine după Mihail Bulgakov, regia Yuriy Kordonskiy), alături de Victor Rebengiuc și Marius Stănescu. De asemenea, în 2003 a fost nominalizat, tot în cadrul UNITER, pentru debut, cu rolul Paulie în spectacolul Drept ca o linie, de Luís Alfaro, în regia lui Radu Apostol.

La 8 mai 2017, Marius Manole și dansatoarea profesionistă Olesea Nespeac-Micula din Republica Moldova au câștigat marele premiu la emisiunea Uite cine dansează!. Premiul, în valoare de 100 000 €, a fost direcționat spre fundația Hope and Homes for Children.

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalități de referință ale culturii din tot spațiul românesc vin în fața publicului de la Chișinău pentru discuții de suflet.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău