Indonezia | Un avion cu 188 de persoane la bord s-a prăbușit în mare

  • 29 Octombrie 2018 07:25
Indonezia | Un avion cu 188 de persoane la bord s-a prăbușit în mare

Avionul companiei indoneziene low-cost Lion Air s-a prăbușit în mare la câteva minute după decolarea de pe aeroportul internațional din Jakarta și avea 188 de persoane la bord, au anunțat Ministerul Transporturilor și salvatorii, citați de AFP, Reuters și DPA, scrie Agerpres.

"Avionul transporta 178 de pasageri adulți, un copil și doi bebeluși, precum și doi piloți și cinci membri ai echipajului", a declarat Sindu Rahayu, director general al aviației civile în Ministerul Transporturilor, potrivit sursei citate

"Avionul a cerut să revină la bază înainte de a dispărea în cele din urmă de pe radare", a adăugat el într-un comunicat.

Salvatorii au descoperit resturi ale aeronavei Boeing 737 care s-a prăbușit la câteva minute după decolare, relatează dpa, citându-l pe șeful Agenției pentru căutare și salvare.

"Am găsit veste de salvare, telefoane mobile și bucăți din aeronavă", a declarat Muhammad Syaugii.

Fuselajul avionului Boeing 737 MAX 8 s-ar afla pe fundul mării, la o adâncime de circa 35 metri, a mai spus el.

"Nu știm dacă există supraviețuitori. Sperăm, ne rugăm, dar nu putem confirma", a spus Syaugii într-o conferință de presă.

Bucăți din aeronavă, inclusiv scaune, au fost găsite în apropierea unei instalații de rafinare din larg, a declarat un oficial al firmei de stat din domeniul energiei Pertamina.

Zborul JT610 a decolat la ora locală 06.20 de pe aeroportul din Jakarta și urma să aterizeze o oră mai târziu la Pangkal Pinang, capitala regiunii miniere Bangka-Belitung.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău