Indonezia, prima țară care a autorizat vaccinul anti-COVID de la Novavax

  • 01 Noiembrie 2021 17:07
Indonezia, prima țară care a autorizat vaccinul anti-COVID de la Novavax

Indonezia a devenit prima țară care a autorizat vaccinul anti-COVID-19 al companiei americane Novavax, informează AFP.

Vaccinul va fi produs de Serum Institute of India (SII) și va fi comercializat sub numele Covovax, a anunțat luni compania americană, scrie Agerpres.

Acest tip de vaccin utilizează o tehnologie diferită de cea folosită pentru vaccinurile deja autorizate la scară largă în lume. Este un așa-numit vaccin "subunitar", pe bază pe proteine care declanșează un răspuns imunitar, fără virus.

El poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 grade Celsius, ceea ce poate facilita distribuirea sa, mai ales în țările mai puțin dezvoltate.

"Această primă autorizare a vaccinului Novavax împotriva COVID-19 ilustrează angajamentul nostru pentru un acces global echitabil și va satisface o nevoie vitală pentru Indonezia, care, în ciuda faptului că este a patra cea mai populată țară din lume, continuă să lucreze pentru a oferi suficiente vaccinuri populației sale", a declarat într-un comunicat Stanley Erck, președintele companiei.

Primele livrări urmează să înceapă "imediat", se precizează în comunicat.

Novavax a anunțat, de asemenea, luni că a depus o cerere de autorizare la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și în Canada.

Cereri de autorizare sunt, de asemenea, studiate în Regatul Unit, în Australia, și o alta a fost depusă la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Novavax a precizat totodată că intenționează să depună o cerere în Statele Unite "până la sfârșitul anului".

În iunie, compania americană a prezentat rezultatele studiilor clinice realizate în rândul a aproximativ 30.000 de persoane din Statele Unite și Mexic, care au arătat o eficacitate de 90,4% împotriva bolii și de 100% împotriva cazurilor severe până la moderate de COVID-19.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău