Indonezia | Cutremur de 7 pe scara Richter s-a produs în insula Lombok. Autoritățile au emis alertă de tsunami

  • 05 August 2018 17:45
Indonezia | Cutremur de 7 pe scara Richter s-a produs în insula Lombok. Autoritățile au emis alertă de tsunami

Un seism cu magnitudinea de 7 grade a avut loc duminică în insula indoneziană Lombok, a anunțat institutul american de geofizică (USGS), la o săptămână după ce 17 persoane și-au pierdut viața într-un alt cutremur care a afectat această insulă turistică situată la est de Bali, informează AFP.

Autoritățile au emis o alertă de tsunami și au recomandat populației să se îndepărteze de țărm.

Potrivit USGS, seismul de duminică s-a produs la o adâncime de 10 km. Deocamdată nu au fost difuzate informații despre posibile victime.

"Vă rugăm să vă adăpostiți în locuri mai înalte, să rămâneți calmi și să nu intrați în panică", a declarat la o televiziune locală directorul agenției indoneziene de meteorologie, climatologie și geofizică, Dwikorita Karnawati.

Locuitorii din Mataram, principalul oraș din Lombok, au descris o zguduitură puternică care i-a făcut pe oameni să se năpustească în stradă,

"Toată lumea a ieșit imediat din case, toată lumea a intrat în panică", a declarat AFP Iman, locuitor din Mataram.

În urmă cu o săptămână, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade, înregistrat la o mai mică adâncime, a provocat moartea a 17 persoane și a distrus sute de clădiri pe insulă. Au avut loc de asemenea alunecări de teren care au luat prin suprindere sute de excursioniști pe versanții din insulă.

În 2004, un tsunami a provocat un cutremur în adâncul mării cu magnitudinea de 9,3 grade în largul insulei Sumatra (vestul Indoneziei), care a provocat 220.000 de morți în țările riverane la Oceanul Indian, dintre care 168.000 în Indonezia. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău