Indonezia: Avionul AirAsia a folosit un culoar de zbor fără autorizație

  • 03 Ianuarie 2015 12:34
Indonezia: Avionul AirAsia a folosit un culoar de zbor fără autorizație

Avionul aparținând companiei malaieziene AirAsia care s-a prăbușit duminică în Marea Java, în Indonezia, cu 162 de persoane la bord, nu primise autorizația de a utiliza culoar de zbor folosit în acea zi de pilot.

Declarația a fost făcută astăzi de Ministerul indonezian al Transporturilor, informează Agerpres.

Avionul Airbus A320-200, care efectua un zbor între orașul indonezian Surabaya și Singapore, a folosit un culoar aerian într-un interval orar pentru care compania nu avea autorizație, a afirmat directorul general al Aviației Civile indoneziene Djoko Murjatmodjo.

'Aeronava a încălcat autorizația de zbor acordată, intervalul orar acordat, și aceasta este o problemă', a spus el.

Ca urmare, 'autorizația AirAsia pentru acest coridor aerian a fost suspendată, deoarece compania a încălcat autorizația de zbor care i-a fost acordată', a mai spus Murjatmodjo. El a mai spus că autorizația va fi suspendată până la încheierea anchetei privind prăbușirea aeronavei AirAsia în mare după ce a întâmpinat condiții meteo nefavorabile pe ruta Surabaya-Singapore, pe un culoar de zbor foarte aglomerat.

 

La bordul aparatului se aflau 155 de indonezieni, trei sud-coreeni, un britanic, un francez, un malaezian și un singaporez, iar echipajul era format din șapte membri. Treizeci de cadavre au fost recuperate până în prezent, în timp ce căutările continuau sâmbătă pentru găsirea altor victime și părți ale aparatului, în special cutiile negre, cruciale pentru anchetă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău