Indivizi puternic înarmați au eliberat 266 de deținuți dintr-o închisoare din statul nigerian Kogi

  • 13 Septembrie 2021 16:26
Indivizi puternic înarmați au eliberat 266 de deținuți dintr-o închisoare din statul nigerian Kogi

Indivizi puternic înarmați au pătruns duminică seară într-o închisoare din Nigeria, detonând gardul perimetral al penitenciarului și eliberând apoi 266 de deținuți, majoritatea persoanelor încarcerate acolo, informează luni Reuters, potrivit Agerpres.

Un soldat și un polițist au fost uciși în atac și doi gardieni sunt dați dispăruți, potrivit Ministerului de Interne nigerian. Aceasta este a doua spargere a unei închisori în Nigeria anul acesta.

Atacatorii au folosit explozivi pentru a distruge gardul închisorii pe trei laturi și s-au angajat într-o luptă armată cu gardienii penitenciarului de securitate medie de la Kabba, oraș situat la sud-vest de capitala Abuja. Dintre cei 294 de deținuți, 38 nu au reușit să evadeze.

Cea mai populată țară a Africii, Nigeria se confruntă cu probleme de securitate pe întregul ei teritoriu vast, inclusiv jafuri armate comise de grupuri de delincvenți, o insurgență islamistă în nord-est și un val de răpiri din școli.

Un atac similar asupra unei alte închisori anul acesta, în orașul Owerri, în urma căruia au evadat peste 1.800 de deținuți, a fost atribuit de autorități unei mișcări separatiste interzise, denumită Poporul indigen din Biafra (IPOB), care încearcă să obțină separarea din componența Nigeriei a mai multor state din sud-est. Această mișcare a negat că ar fi autoarea atacului de la Owerri, iar zona unde a avut loc atacul de duminică nu se numără printre cele unde ea acționează.

Autoritățile afirmă că autorii atacului de la Kabba nu au fost identificați și nici nu au menționat care ar fi posibilele motivații ale acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău