India | Superstițiile, responsabile pentru uciderea a 11 tigri într-un stat din centrul țării

  • 20 Mai 2019 12:07
India | Superstițiile, responsabile pentru uciderea a 11 tigri într-un stat din centrul țării

Poliția din statul indian Madhya Pradesh (centru) a descoperit că membrii unei comunități tribale au ucis în ultimul an circa 11 tigri din motive din motive ce țin de superstiție, a informat luni un ziar local de limbă engleză, citat de Xinhua.

Polițiștii au arestat până la 19 persoane care, în timpul interogatoriului, au mărturisit că au adus ca ofrande zeităților pe care le venerează părți ale corpurilor acestor feline, în speranța că aceste ofrande ar îndepărta spiritele rele și le-ar aduce noroc.

'Gheare, dinți și mustăți de tigru au fost oferite zeităților locale în credința superstițioasă că ar ține departe deochiurile, ar aduce sănătate și prosperitate', a indicat cotidianul Hindustan Times citând oficiali din cadrul Departamentului responsabil pentru protejarea vieții sălbatice.

Astfel de practici sunt considerate responsabile pentru uciderea a 11 tigri și a mai multor leoparzi din ianuarie 2018 doar în statul Madhya Pradesh, a subliniat cotidianul.

Majoritatea felinelor au fost ucise prin plasarea de capcane electrice sau prin otrăvire.

Potrivit cifrelor furnizate de Autoritatea Națională pentru Conservare a Tigrilor (NTCA), date publicității în mai 2019, 31,5% dintre cele 656 de decese de tigri raportate în India au fost cauzate de braconaj și electrocutare între 2012 și 2018.

Poliția arestează în mod regulat braconierii, în încercarea de a proteja aceste feline.

sursa:AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
3,85
Ploaie ușoară
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
6
Arhivă Radio Chișinău