India: Cel puțin 11 morți în urma prăbușirii unei clădiri în orașul Mumbai, afectat de ploi musonice

  • 10 Iunie 2021 09:27
India: Cel puțin 11 morți în urma prăbușirii unei clădiri în orașul Mumbai, afectat de ploi musonice

Cel puțin 11 persoane, printre care șapte copii, și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite după ce o clădire cu trei etaje s-a prăbușit miercuri seară în orașul indian Mumbai, afectat de ploi torențiale, informează joi Xinhua, scrie AGERPRES.

Mai multe persoane s-ar putea afla în continuare sub dărâmături, iar operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare, a declarat un reprezentant al unei organizații civice.

Clădirea care s-a prăbușit era situată într-o mahala din suburbia Malad din Mumbai.

Drumuri și piețe din Mumbai au fost inundate, iar circulația unora dintre autobuzele și trenurile locale a fost întreruptă miercuri, după sosirea primelor ploi din sezonul musonic în capitala financiară a Indiei, un oraș deja grav afectat de pandemia de COVID-19.

Sezonul musonic a debutat mai devreme în acest an în Mumbai. Biroul de meteorologie a emis coduri roșii de vreme severă pentru acest oraș și districtele învecinate Thane, Raigad și Palghar, în contextul în care alte ploi torențiale sunt prognozate pentru următoarele 48 de ore.

Sezonul musonic creează de obicei blocaje impresionante în Mumbai, un oraș construit pe țărmul Mării Arabiei, din cauza inundațiilor ample provocate de ploile torențiale. Decesele rezidenților sunt adeseori cauzate de prăbușirea unor locuințe, electrocutare și înec.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău