India: Bilanțul deceselor în urma alunecării de teren din statul Kerala a urcat la 42

  • 09 August 2020 16:15
India: Bilanțul deceselor în urma alunecării de teren din statul Kerala a urcat la 42

Bilanțul deceselor în urma unei alunecări de teren produse în statul Kerala, din sudul Indiei, a crescut duminică la 42 după recuperarea altor trupuri neînsuflețite din stratul de noroi și moloz care a îngropat zona de locuințe muncitorești de pe o plantație de ceai, a precizat un oficial local, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Ploile musonice constante au provocat vineri o alunecare de teren pe dealurile Pettamudi din regiunea Idukki, Kerala, iar un râu de noroi și moloz a dărâmat tabăra muncitorilor într-un moment în care toți aceștia dormeau.

''Un număr de 12 persoane au fost salvate vineri, iar până acum au fost găsite 42 de cadavre'', a spus Antony Scaria, un înalt funcționar din administrația districtului Idukki. Acesta a precizat că circa 24 de persoane sunt încă date dispărute.

Echipe de salvatori din cadrul Forței de Răspuns la Dezastre Naționale, departamentul de pompieri, poliție și agențiile locale desfășoară în continuare operațiuni de căutare. Câini dresați sunt folosiți pentru a localiza persoanele prinse sub dărâmături.

Accesul în regiune este dificil întrucât întreaga zonă a fost inundată, drumurile au fost avariate, iar un pod important a fost luat de ape, a mai precizat Scaria.

Departamentul pentru meteorologie din India a prognozat ploi torențiale declanșând o alertă roșie duminică pentru Idukki, dar și pentru Wayanad și Mallapuram, alte două districte din Kerala.

Alunecările de teren și inundațiile sunt frecvente în India pe perioada sezonului musonic. Ploile sunt vitale pentru agricultură, dar deseori produc distrugeri imense proprietăților și recoltelor, ducând și la pierderi de vieți omenești.

Pe teritoriul țării, cel puțin 780 de persoane și-au pierdut viața în incidente legate de muson de la sfârșitul lui mai până joia trecută, a precizat Ministerul de Interne. Printre incidente se numără înec, alunecări de teren, clădiri dărâmate, electrocutări, căderi de arbori și descărcări electrice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău