India - 38 de oameni au murit din cauza ploilor musonice; alertă de inundații în New Delhi

  • 19 August 2019 17:19
India - 38 de oameni au murit din cauza ploilor musonice; alertă de inundații în New Delhi

Bilanțul ploilor musonice din nordul Indiei a urcat la 38 de victime luni, în aceeași zi în care autoritățile din capitala țării, New Delhi, au emis o alertă de inundații și au ordonat evacuarea a mii de persoane, informează DPA.

Optsprezece oameni au murit în statul indian Himachal Pradesh în urma unor alunecări de teren și a prăbușirii unor ziduri, duminică.

"Bilanțul victimelor a urcat la 25 luni, în paralel cu o alertă de inundații în cinci districte, unde școlile au fost închise. Alte două persoane sunt în continuare date dispărute", a declarat prin telefon Praveen Bhardwaj, un reprezentant al Agenției de administrare a dezastrelor, aflat la Shimla, capitala acestui stat indian.

Alte 10 persoane au fost confirmate decedate în urma unei viituri care s-a produs pe un râu local din statul învecinat Uttarakhand, aflat tot în regiunea munților Himalaya. Alți 12 oameni sunt dați dispăruți, au precizat oficialii locali.

Trei persoane au murit în accidente produse de precipitațiile musonice din Punjab, un alt stat din nordul Indiei, a anunțat postul de televiziune NDTV.

La New Delhi, prim-ministrul teritoriului Delhi a avertizat că debitul râului Yamuna a atins deja cota de pericol și că aproximativ 28.000 de persoane care locuiesc în zone joase trebuie să își evacueze imediat locuințele.

Sezonul musonic din India, care se produce în fiecare an între lunile iunie și septembrie, aduce cu sine ploi abundente, benefice pentru fermieri, dar poate să provoace și numeroase distrugeri și decese.

Bilanțul persoanelor decedate în incidente asociate ploilor înregistrate la nivel național de la 1 iunie și până pe 15 august a ajuns la 1.058 în nouă dintre cele mai afectate state indiene, potrivit statisticilor furnizate de Ministerul de Interne din această țară.

Peste 18 milioane de oameni au fost afectați de inundațiile care au avut loc în majoritatea regiunilor țării.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău