India: 100.000 de persoane, evacuate înainte de sosirea ciclonului Nisarga

  • 03 Iunie 2020 09:43
India: 100.000 de persoane, evacuate înainte de sosirea ciclonului Nisarga

Cel puțin 100.000 de persoane, inclusiv 150 de pacienți testați pozitiv cu COVID-19, au fost evacuate marți în India înainte de sosirea ciclonului Nisarga pe coasta occidentală a acestei țări din Asia de Sud, prima furtună de mare amploare care se îndreaptă spre megalopolisul Mumbai în ultimii 70 de ani, informează AFP, preluat de Agerpres.

Autoritățile din capitala economică a Indiei i-au îndemnat pe locuitorii din mahalalele construite în zonele de țărm să se refugieze în zone sigure. Ciclonul Nisarga este așteptat să atingă uscatul miercuri după-amiază la 100 de kilometri sud de Mumbai, însoțit de vânturi cu viteze de 120 kilometri pe oră.

Statele indiene Maharashtra, a cărui capitală este Mumbai, și Gujarat au evacuat cel puțin 100.000 de persoane care locuiesc în aceste cartiere sărace și au cerut pescarilor să nu iasă în larg.

Autoritățile sanitare din acest oraș uriaș au evacuat și 150 de bolnavi infectați cu noul coronavirus dintr-un spital de campanie recent construit, pentru a îi plasa din motive de precauție într-un spațiu "cu un acoperiș acoperit".

În districtul Palghar, peste 21.000 de rezidenți din localități rurale au fost evacuați, potrivit mass-media indiene.

"Birourile, industriile și celelalte activități care au reînceput să lucreze (după ieșirea din izolarea impusă de noul coronavirus, n.r.) vor fi închise miercuri", a scris pe Twitter Uddhav Thackeray, șeful executivului din statul Maharashtra.

La Mumbai, un megalopolis cu o populație de 18 milioane de locuitori, deja afectat de epidemia de coronavirus, poliția a anunțat noi restricții în contextul în care autoritățile federale indiene tocmai au decretat ieșirea din izolare după mai bine de două luni de dispoziții extrem de stricte.

Cicloanele sunt extrem de rare la Mumbai, oraș construit pe țărmul Mării Arabiei. Ultima furtună de mare amploare care a lovit acest oraș indian datează din 1948 și a făcut 12 victime, rănind alte peste o sută.

Nisarga s-a format la două săptămâni după puternicul ciclon Amphan, soldat cu 100 de morți în estul Indiei și în Bangladesh, unde a provocat și importante pagube materiale.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău