Îndemnul Ambasadorului Special al OSCE către Chișinău și Tiraspolul, la sfârșitul vizitei în R.Moldova

  • 19 Iunie 2020 11:41
Îndemnul Ambasadorului Special al OSCE către Chișinău și Tiraspolul, la sfârșitul vizitei în R.Moldova

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, a subliniat importanța fundamentală a libertății de mișcare între cele două maluri ale Nistrului, la finalul vizitei sale în Republica Moldova.

Într-un comunicat al OSCE, se arată că după discuțiile avute la Tiraspol, autoritățile transnistrene l-au asigurat pe Ambasadorul Mayr-Harting de faptul că posturile ilegale instalate ar fi o măsură temporară legată de pandemia de COVID-19 și că vor fi înlăturate imediat ce situația va fi sub control. „În special, am subliniat deopotrivă necesitatea de a facilita accesul fermierilor la terenurile lor și al navetiștilor la locurile lor de muncă chiar și în timpul pandemiei”, a subliniat reprezentantul special al OSCE.

Ambasadorul a încurajat reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului la negocieri să se concentreze pe un dialog constructiv și de perspectivă. Referitor la restanțele din pachetul „Berlin-plus”, se menționează că prioritățile pe termen scurt sunt finalizarea acordului cu privire la telecomunicații, îmbunătățirea serviciilor bancare interne și crearea unei noi linii de troleibuz între orașul Tighina și o suburbia a acestuia.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău