Incidente de securitate la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Un bărbat a vrut să fure stindardul regal de la catafalc

  • 18 Septembrie 2022 14:10
Incidente de securitate la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Un bărbat a vrut să fure stindardul regal de la catafalc

Ca orice eveniment care implică mulțimi de oameni, și funeraliile Reginei Elisabeta au avut parte deja de mai multe incidente de securitate. Doi bărbați au fost arestați după ce au încălcat regulile impuse de autorități.

Unul dintre incidente a avut loc chiar în Westminster Hall. Un bărbat îmbrăcat în negru i-a împins pe ceilalți oameni aflați la coadă și a încercat să ajungă la sicriu și să ia stindardul regal aflat la baza catafalcului. 

Agenții de securitate l-au imobilizat imediat și l-au evacuat din uriașa sală, sub privirile consternate ale celorlalți oameni veniți să-i aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a.

Incidentul a avut loc în jurul orei 22.00, moment în care transmisiunea live de la Westminster Hall a fost întreruptă, scrie BBC. Bărbatul în vârstă de 28 de ani, identificat ca fiind Muhammad Khan, a fost acuzat de infracțiuni privind ordinea publică și de faptul că a provocat panică și suferință. 

El va fi prezentat luni, pentru mandat, la Tribunalul din Westminster. Incidentul a avut loc în jurul orei 22.00, moment în care transmisiunea live de la Westminster Hall a fost întreruptă. Muhammad Khan este a doua persoană acuzată de săvârșirea unei infracțiuni în timp ce se afla printre oamenii care așteptau la rând să îi aducă Reginei ultmul omagiu. 

Un tânăr de 19 ani a fost acuzat de agresiune sexuală.  Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va rămâne în Westminster Hall până în ziua înmormântării, care va avea loc luni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău