Incidența cazurilor de infecții respiratorii acute, în special la copii, a înregistrat o creștere alarmantă în municipiul Chișinău

  • 05 Decembrie 2022 13:24
Incidența cazurilor de infecții respiratorii acute, în special la copii, a înregistrat o creștere alarmantă în municipiul Chișinău

Incidența cazurilor de infecții respiratorii acute, în special la copii, a înregistrat o creștere alarmantă în ultima săptămână în municipiul Chișinău. Spitalele municipale au fost supraaglomerate. Pentru a face față situației, a fost majorat numărul de paturi, fiind instituite și echipe suplimentare de medici, a declarat șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială, Boris Gîlcă în cadrul ședinței operative de astăzi, 5 decembrie, a serviciilor municipale, transmite Radio Chișinău.

De asemenea, Boris Gîlcă a menționat că în unitățile medicale din capitală continuă vaccinarea contra gripei, în situația în care pe parcursul săptămânii trecute la Urgență s-au adresat  2.987 de persoane cu acuze de probleme respiratorii, dintre care 1.972 au fost internate.

„Pentru Chișinău acum este o prioritate vaccinarea antigripală. Peste 73 de procente din vaccinurile antigripale recepționate au fost deja administrate. Atenționez populația din municipiu să apeleze la medicul de familie. În special persoanele din grupurile de risc, persoanele în etate și cu comorbidități să apeleze pentru vaccinarea antigripală. Cea mai potrivită perioadă pentru vaccinarea antigripală a fost până la 1 decembrie, dar autoritățile au întârziat cu livrarea vaccinului antigripal. Deci, noi suntem în întârziere cu vaccinarea antigripală. Însă, dacă vom depune eforturi și vom vaccina populația cel târziu până la 15 decembrie, atunci vom fi într-un grad de siguranță mai înalt”, a declarat Boris Gâlcă.       

Totodată, potrivit oficialului din sănătate, în Chișinău continuă vaccinarea contra virusului SARS CoV2, numărul celor internați cu simptome de COVID-19 fiind în prezent de 147 de persoane.   

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău