Incident în Zona Demilitarizată: Soldați nord-coreeni au trecut frontiera pentru scurt timp, iar Armata Coreei de Sud a tras focuri de avertisment

  • 11 Iunie 10:40
Incident în Zona Demilitarizată: Soldați nord-coreeni au trecut frontiera pentru scurt timp, iar Armata Coreei de Sud  a tras focuri de avertisment

Soldați nord-coreeni au traversat duminică pentru scurt timp frontiera cu Coreea de Sud, determinând armata sud-coreeană să tragă focuri de avertisment, a anunțat marți Statul Major sud-coreean (JCS), potrivit AFP.

"Militari nord-coreeni care operau în interiorul Zonei Demilitarizate (DMZ) pe frontul central au trecut temporar linia de demarcație militară. După ce armata noastră a transmis mesaje de avertizare și a tras focuri de avertisment, aceștia s-au retras spre nord", a precizat JCS într-un comunicat, potrivit defenseromania.ro.

"După retragerea imediată a soldaților nord-coreeni în urma focurilor noastre de avertisment, nu au fost observate mișcări neobișnuite", a adăugat JCS.

Zona Demilitarizată (DMZ), care separă Coreea de Nord și Coreea de Sud, are o lățime de patru kilometri și este puternic fortificată. Linia de demarcație din mijlocul zonei este marcată doar cu panouri simple. În această zonă au loc ocazional ciocniri între patrulele celor două țări.

Incidentul de duminică survine într-un context de tensiuni crescute între cele două Corei. Phenianul a lansat recent sute de baloane încărcate cu deșeuri către sud, ca răspuns la propaganda anti-regim desfășurată de activiști sud-coreeni prin pliante și stick-uri USB.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Sat
24
Sun
24
Mon
24
Tue
22
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău