Incident aeronautic pe Aeroportul Internațional Chișinău. Sorin Stati: Această neglijență a conducerii MoldATSA poate avea consecințe grave, la fel cum s-a întâmplat în cazul șoferiței cu Porshe-ul

  • 02 Octombrie 2019 14:40
Incident aeronautic pe Aeroportul Internațional Chișinău. Sorin Stati: Această neglijență a conducerii MoldATSA poate avea consecințe grave, la fel cum s-a întâmplat în cazul șoferiței cu Porshe-ul

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că, la 30 septembrie, ora 16.00, a avut loc un incident aeronautic pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Autorității, în timpul decolării unei aeronave, la capătul pistei de decolare, operau trei automobile ale serviciului tehnic, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a procedurilor.

Instituția a venit cu aceste precizări după ce cazul a fost semnalat de către fostul șef al MoldATSA, Sorin Stati, care a menționat că este vorba de aeronava Airbus 319/ER-00002 a companiei aeriene Fly One cu numarul rutei 5F 131, executa cursa KIV-VKO (Chisinau-Vnukovo/Moskova). „Această neglijență a conducerii MoldATSA poate avea consecințe grave, la fel cum s-a întâmplat în cazul șoferiței cu Porshe-ul implicată în acel accident cumplit soldat cu decedați și răniți”, a declarat Sorin Stati. 

Astfel, Autoritatea Aeronautică Civilă a comunicat că a fost convocată Comisia permanentă pentru investigarea accidentelor și incidentelor aeronautice care lucrează împreună cu grupul de experți din cadrul Autorității Aeronautice Civile și desfășoară acțiunile de investigare a circumstanțelor incidentului. Conform datelor preliminare, incidentul ar fi fost cauzat de o eroare umană.

Î.S “MoldATSA” a comunicat că dispecerul responsabil pentru decolare a fost suspendat din funcție până la finalizarea investigației.

Amintim că, la 23 iunie curent, o aeronava „A 320”, care executa o cursă avia a companiei „Air Moldova”, cu 140 de pasageri la bord, era în pericol să se ciocnească în zbor cu un avion An-2, care a decolat de pe aerodromul de la Vadul lui Voda, astfel traiectoriile acestor aeronave intersectindu-se

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău