Începe Săptămâna Patimilor. Vor fi oficiate slujbe religioase în fiecare zi

  • 29 Aprilie 08:54
Începe Săptămâna Patimilor. Vor fi oficiate slujbe religioase în fiecare zi

Creștinii ortodocși intră azi în Săptămâna Mare, ultima din postul Paștelui, numită și Săptămâna Patimilor pentru că este perioada în care vorbim de patimile lui Iisus Hristos, notează Radio Chișinău.

În serile din această săptămână se oficiază în biserici slujbele, numite Denii, în cadrul cărora sunt retrăite ultimele gesturi și cuvinte ale lui Iisus înainte de arestarea, condamnarea și executarea sa. Cele mai importante Denii sunt cele din Joia și Vinerea Mare. Joi este ziua în care a avut loc Cina cea de Taină.

Vineri este ziua în care Iisus a fost biciuit, batjocorit de soldații romani și de popor, a fost obligat să-și poarte crucea pe drumul spre Golgota și a fost țintuit pe cruce, având alături doi tâlhari. Este ziua în care a murit în chinuri, după care a fost îngropat în grabă.

Credincioșii obișnuiesc în această săptămână să se pregătească sufletește prin spovedanie pentru marea sărbătoare a Paștelui, pe care o vor sărbători duminică noaptea, prin participarea la slujba Învierii, când vor primi lumină, amintește Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău