Începe Săptămâna Educației Media în R.Moldova, ediția 2020

  • 19 Octombrie 2020 15:06
 Începe Săptămâna Educației Media în R.Moldova, ediția 2020

Elevii, dar și profesorii care predau disciplina opțională „Educație pentru media” sunt încurajați să participe la activități școlare și extrașcolare de promovare a culturii media și a consumului critic de informație, în cadrul celei de-a treia ediții a Săptămânii Educației Media în Moldova, care se va desfășura în perioada 19-25 octombrie. Evenimentul este organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI). Pe parcursul săptămânii, în școlile din țară vor fi organizate concursuri de postere, expoziții de fotografie, dezbateri sau ateliere de discuții la care vor fi abordate subiecte de educație media, transmite IPN.

Potrivit  agendei evenimentului, pe 21 octombrie va fi organizată o întâlnire cu profesorii implicați în predarea acestei discipline, în cadrul unei activități de follow-up în format online.

Pe 22 octombrie, CJI va anunța rezultatele primei etape a concursului „Educația pentru media – prioritate în școala mea”, organizat în rândul instituțiilor de învățământ preuniversitar în care se predă disciplina „Educație pentru media”. Vor fi selectate 12 școli care vor desfășura activități de educație media până la sfârșitul anului de studii 2020-2021, iar trei instituții învingătoare vor fi premiate cu câte o tablă interactivă.

Tot pe 22 octombrie, studenții Universității Tehnice a Moldovei sunt invitați la un atelier online de educație media cu jurnalista Diana Răileanu, intitulat: „Pentru o gândire sănătoasă, consumați zilnic știri de la cel puțin două instituții de presă”.

Cu prilejul evenimentului, CJI a anunțat două competiții pentru elevi: un concurs de postere și fotografii la tema: „Eu în lumea media”, pentru elevii claselor primare, și un concurs de materiale video la tema: „Dezinformarea pe timp de pandemie”, pentru elevi din clasele de gimnaziu și liceu. Elevii pot expedia lucrările pentru concurs până pe data de 25 octombrie, pe adresa [email protected].

Săptămâna Educației Media este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectului „Consolidarea competențelor de educație media în Republica Moldova”, implementat cu susținerea Deutsche Welle Akademie. La nivel global,Săptămâna Mondială a Educației Media este marcată sub egida UNESCO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,29
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău