Începe reparația în peste 100 de grădinițe din Chișinău. Cum se va proceda cu copiii de la aceste grădinițe

  • 31 Mai 2018 10:10
Începe reparația în peste 100 de grădinițe din Chișinău. Cum se va proceda cu copiii de la aceste grădinițe

Douăzeci și cinci de milioane de lei au fost repartizați din bugetul municipal pentru lucrări de reparație în 108 grădinițe din municipiul Chișinău. Lucrările vor începe în primele zile ale lunii iunie. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către viceprimarul Ruslan Codreanu, primar interimar, transmite IPN.

În 61 de instituții vor fi reparate blocurile alimentare, iar în 53 – blocurile sanitare. Pavilioanele de joacă vor fi reconstruite în 28 de grădinițe. Ruslan Codreanu precizează că suma de 25 de milioane de lei este adițională la banii alocați pentru reparații în anul 2018.

La efectuarea lucrărilor de reparație în sălile de grupă contribuie și părinții, cu sume care se ridică la câteva sute de lei, conform deciziilor fondurilor părintești.

În municipiul Chișinău sunt deschise 159 de grădinițe, frecventate de circa 30 de mii de copii.

După cum se știe, reparațiile se efecuiază în perioada aflării în vacanță a instituției, amintim că, Ministerul Educației a emis un regulament privind grădinițele ce vor fi închise vara timp de 42 de zile.

Conform Regulamentului, instituțiile de educație timpurie nu își vor sista concomitent activitatea, ci alternativ, pe parcursul lunilor iunie-august, pentru a le oferi părinților posibilitatea de a-și duce copilul la o altă grădiniță.

Astfel, în perioada sistării activității instituției, autoritățile publice locale și conducerea, la necesitate, vor contacta instituțiile apropiate, din raza unității administrativ-teritoriale respective, care vor funcționa și vor putea prelua acești copii.

Perioada de vacanță va fi stabilită în urma consultării părinților/reprezentanților legali ai copiilor sau a comitetului de părinți, după caz, și va fi afișată de către conducerea instituției la loc vizibil cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii acesteia.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău