Astăzi începe perioada de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile din 19 mai

  • 12 Aprilie 09:00
Astăzi începe perioada de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile din 19 mai

Perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcțiile elective pentru circumscripțiile electorale de nivelul I unde la 19 mai vor avea loc alegeri locale noi și parțiale începe în data de 12 aprilie, anunță Comisia Electorală Centrală.

Partidele politice și blocurile electorale vor prezenta consiliilor electorale de circumscripție din unitățile teritorial-administrative unde intenționează să candideze pachetul de documente.

CEC informează că în cazul candidaților independenți se aplică aceleași cerințe, doar că în locul hotărârii organului central sau teritorial al partidului politic sau blocului electoral privind desemnarea candidaților se vor prezenta listele de subscripție cu numărul suficient de semnături ale susținătorilor.

Formularele listelor de subscripție pot fi solicitate începând cu data de 12 aprilie de la consiliul electoral al circumscripției electorale în raza teritorială a căreia planifică să candideze candidatul independent.

Lista candidaților la funcția de consilier se întocmește cu respectarea cotei de gen de minimum 40% pentru ambele sexe și conform formulei: minimum 4 candidați de același gen la fiecare 10 locuri.

Pe 19 mai 2024 vor avea loc alegeri locale noi pentru o nouă componență a consiliilor locale în localitățile Cairaclia și Salcia din raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, dar și pentru alegerea primarului în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova. În aceeași zi, vor avea loc alegeri parțiale pentru funcția de primar în localitățile Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia, precum și alegeri parțiale pentru o nouă componență a consiliului local al comunei Cealîc, raionul Taraclia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău