Începe demolarea blocului avariat de la Otaci

  • 27 Octombrie 2020 17:23
Începe demolarea blocului avariat de la Otaci

Încep lucrările de demolare a blocului din Otaci, prăbușit parțial în vara anului 2019. Acestea au loc sub supravegherea și gestionarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, transmite IPN. La fața locului este creat Statul Major al IGSU care coordonează acțiunile și monitorizează intervenția. Lucrările sunt efectuate de către o companie, cu utilizarea a două manipulatoare și un excavator.

Pe 19 iunie 2019, o parte a unui bloc de locuit cu nouă etaje din Otaci s-a prăbușit. Atunci, au fost efectuate lucrări de demolare a scării nr.1 a blocului, iar ulterior, după expertizarea edificiului, s-a luat decizia să fie demolată și scara II a blocului, întrucât este în stare de avariere și auto demolare.

La un an de la prăbușirea blocului din orașul Otaci, urmărirea penală, inițiată în vara anului trecut, mai continua. Cercetarea vizează executarea necalitativă a construcțiilor, soldată cu distrugerea parțială a construcției, cu cauzarea daunelor materiale în proporții mari.

Recent, Guvernul a decis alocarea din Fondul de Intervenție a peste 2,2 milioane de lei pentru demolarea blocului avariat din orașul Otaci.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău