Începe concursul pentru Premiul Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică 2018

  • 13 August 2018 17:32
Începe concursul pentru Premiul Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică 2018

Instituțiile mass-media din Republica Moldova pot participa la concursul pentru decernarea Premiului Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică 2018, lansat de Consiliul de Presă din Republica Moldova. Premiul va fi acordat după o evaluare cu participarea publicului și a unui grup de experți, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Presă, concursul se va desfășura în patru etape, în prima are loc propunerea candidaților. În perioada 13 august – 10 septembrie a anului curent, instituțiile media își pot propune candidatura de sine stătător, pot fi propuse de către consumatorii de media sau de un grup de experți creat de Consiliul de Presă în acest scop. Candidaturile pot fi depuse printr-o scrisoare electronică expediată în adresa secretariatului Consiliului de Presă, printr-o scrisoare simplă expediată la sediul Consiliului, sau prin completarea și expedierea formularului tipizat de pe pagina web: www.mediaforum.md. Consiliul de Presă va examina candidaturile propuse și va publica un comunicat de presă cu lista candidaților admiși pentru participare în concurs.

Etapa a doua va avea loc în perioada 15 septembrie – 15 noiembrie, timp în care vizitatorii platformei online www.mediaforum.md vor avea posibilitatea să le acorde puncte candidaților. Regulamentul concursului prevede aplicarea unor criterii care pot crește sau descrește punctajul acumulat de fiecare instituție mass-media, cum ar fi: semnarea de către instituția candidată a Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, numărul de plângeri împotriva redacției și felul cum a respectat deciziile Consiliului de Presă după examinarea acestor plângeri.

În următoarea etapă a concursului, până la 1 decembrie, Consiliul de Presă va cumula punctajul participanților la concurs și va publica lista a trei instituiții mass-media cu cea mai bună situație în clasamentul cumulativ al publicului, experților și membrilor Consiliului de Presă.

La ultima etapă, în cadrul unei ședințe speciale închise, Consiliul de Presă va lua decizia cu privire la acordarea sau neacordarea Premiului Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică 2018.

Regulamentul concursului și procedura de propunere a candidaților la Premiul Național de etică și deontologie profesională jurnalistică 2018 pot fi consultate pe platforma online www.mediaforum.md, accesând bannerul de pe site „Propune redacția care merită!”.

Premiul Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău