Începând de astăzi, 11 mai, se redeschid piețele cu excepția celor amplasate în municipiile Chișinău și Bălți

  • 11 Mai 2020 08:37
Începând de astăzi, 11 mai, se redeschid piețele cu excepția celor amplasate în municipiile Chișinău și Bălți

Începând de astăzi, 11 mai, se redeschid piețele cu excepția celor amplasate în municipiile Chișinău și Bălți. Potrivit deciziei Comisia pentru Situații Excepționale, administratorii piețelor trebuie să asigure respectarea unor cerințe, precum distanțarea socială, o distanță de doi metri între locurile de comerț, dotarea vânzătorilor cu produse de protecție, plasarea dezinfectanților la intrare și altele.

Totodată, de astăzi iese din carantină orașul Glodeni, după ce în urmă cu câteva zile a fost ridicat acest regim la Soroca, în satul Brânzeni din raionul Edineț, precum și în localitățile Etulia și Cișmichioi din regiunea găgăuză. Deocamdată, rămân în carantină orașul Ștefan Vodă și satul Talmaza din același raion.

Tot de astăzi, 11 mai, Agenția Servicii Publice reia serviciile de documentare a populației, inclusiv de eliberare a buletinelor de identitate și a pașapoartelor.

Din data de 10 mai sunt permise activitățile religioase în aer liber la care participanții trebuie să poarte măști de protecție și să respecte distanța socială.

Autoritățile au anunțat că odată cu ridicarea stării de urgență, prevăzută la 15 mai, rămân în vigoare și trebuie respectat restricțiile privind distanțarea socială și aflarea în spațiile publice a grupurilor mai mari de trei persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău