Începând cu 1 septembrie, Ucraina va aplica restricții autoturismelor cu numere de înmatriculare transnistrene pe teritoriul său

  • 31 August 2021 08:56
Începând cu 1 septembrie, Ucraina va aplica restricții autoturismelor cu numere de înmatriculare transnistrene pe teritoriul său

Ucraina va aplica restricții autoturismelor cu numere de înmatriculare transnistrene pe teritoriul său, începând cu 1 septembrie. Din această dată va fi permis doar accesul automobilelor cu numere neutre și moldovenești. Anunțul a fost făcut de Serviciul Vamal al Ucrainei, care dezminte un anunț recent al Serviciului Vamal Odessa, transmite IPN.

„Vama Odessa a publicat în mod eronat informații despre amânarea interdicției de participare la traficul internațional a autoturismelor din regiunea transnistreană a Moldovei, care nu au plăcuțe de înmatriculare de modelul neutru”, se arată în informația publicată de Serviciul Vamal de Stat al Ucrainei.

Acum o zi presa a scris că Ucraina a amânat până la anul viitor obligația pentru șoferii din regiunea transnistreană de a avea numere de înmatriculare neutre, pentru a putea merge în statul vecin.

Subiectul este discutat din 2018, când Chișinăul și Tiraspolul au convenit ca automobilele din regiunea transnistreană să fie înmatriculate cu numere „neutre”. În acest scop au fost deschise oficii teritoriale ale Agenției Servicii Publice a Republicii Moldova, la Tiraspol și Râbnița, și a fost simplificat mecanismul de acordare a acestor plăcuțe. Această cerință trebuia să intre în vigoare pe 15 ianuarie 2021, însă a fost amânată până la 1 septembrie, pe motiv că populația nu a fost suficient informată cu privire la aceste măsuri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău