Încep Zilele Filmului German la Chișinău

  • 09 Decembrie 2016 07:33
Încep Zilele Filmului German la Chișinău

În perioada 9-11 decembrie, la Chișinău se vor desfășura Zilele Filmului German. Printre peliculele din programul celei de-a șaptea ediții se numără două filme pentru copii, o comedie și un thriller.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German Akzente, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la Chișinău și Institutului Goethe de la București, transmite IPN.

Evenimentul de inaugurare va începe pe 9 decembrie, ora 18.00, cu pelicula „Drumul Crucii” de Dietrich Brüggemann. Filmul descrie povestea Mariei, o adolescentă de 14 ani care trăiește în două lumi. Este o adolescentă cu interese tipice. Pe de altă parte,  ea și familia ei urmează învățăturile frăției Pius XII și împărtășesc interpretarea lor tradiționalistă a catolicismului. Orice crede și face Maria, trebuie să fie supus probei în fața lui Dumnezeu. Maria încearcă cu disperare să placă tuturor și ajunge să fie extrem de presată.

Peliculele vor fi proiectate la Cinematograful Odeon. Intrarea la toate filmele este liberă. Acestea vor avea subtitrări în limba română sau rusă. Mai multe detalii despre programul Zilelor Filmului German pot fi găsite pe site-ul Centrului Akzente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău