Încep Jocurile Paralimpice de la Paris. Republica Moldova va fi reprezentată de cinci sportivi

  • 28 August 11:17
Încep Jocurile Paralimpice de la Paris. Republica Moldova va fi reprezentată de cinci sportivi

Paris 2024 dă din nou întâlnire întregii lumi la o a doua ceremonie de deschidere în afara stadioanelor, cea a primei ediții a Jocurilor Paralimpice de vară din istorie pentru Franța, transmite News.ro.

În Place de la Concorde, sute de costume vor prinde viață și vor îmbrăca dansatori, interpreți și virtuozi în cadrul unui spectacol grandios, intitulat „Paradox”, care își propune să-i facă pe oameni să se gândească la unicitatea lor, dincolo de caracteristicile fizice al corpului.

Republica Moldova va fi reprezentantă de cinci sportivi la Jocurile Paralimpice, care vor concura în trei probe sportive. Este vorba de judocanii Oleg Crețu, Ion Basoc și Ina Cernei. Larisa Marinenkova, Gheorghe Spînu vor concura la probele de para powerlifting și para atletism.

Judocanii Oleg Crețul și Ion Basoc sunt clasați în prezent pe locul doi în ratingul mondial la categoriile 90 de kilograme și 90 plus. Anul trecut, Crețul și Basoc au reușit să devină campioni europeni, ambii obținând bronzul la Campionatul Mondial și medaliile de aur la Grand Prix-ul de la Tokyo, considerat cel mai prestigios turneu de para judo din lume.

Ina Cernei (categoria până la 57 kg) va debuta la Jocurile Paralimpice de la Paris, devenind prima judocană care va reprezenta Republica Moldova la acest nivel.

Larisa Marinenkova, concurentă la para powerlifting, veterană a mișcării paralimpice moldovenești, va participa la a 5-a ediție consecutivă a Jocurilor Paralimpice.

Gheorghe Spînu, „vedeta în ascensiune a para atletismului moldovenesc”, va concura la aruncarea greutății în categoria F35. În luna mai , sportivul s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial de Para Atletism.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Sun
16
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău