Incendiul de la Spitalul Clinic de Psihiatrie ar fi fost provocat de către un bărbat, condamnat anterior la detenție pe viață

  • 28 Octombrie 2022 12:57
Incendiul de la Spitalul Clinic de Psihiatrie ar fi fost provocat de către un bărbat, condamnat anterior la detenție pe viață

În dimineața zilei de 27 octombrie, pompierii IGSU au fost alertați conform nivelului sporit de intervenție, pentru a lichida un incendiu izbucnit în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie din orașul Codru. Incidentul a avut loc în secția în care se află persoane care au comis infracțiuni grave și în privința cărora sunt aplicate măsuri de siguranță cu caracter medical sub formă de internare într-o instituție psihiatrică cu supraveghere riguroasă, anunță Ministerul Sănătății.

 
Preliminar, s-a constatat că în dimineața zilei de astăzi, un bărbat, condamnat anterior la detențiune pe viață, a influențat persoanele din aceeași secție, fiind incendiate saltele, deteriorate camere video, etc.
Infirmierele și asistentul medical au anunțat medicul de gardă despre incident și au părăsit secția. La rândul său, medicul a apelat Serviciul 112.
 
La fața locului au venit pompieri, poliția și două ambulanțe. Bărbatul în cauză continua însă să amenințe că a luat ostatici și că va comite omoruri, potrivit administrației Spitalului Clinic de Psihiatrie. S-a încercat să se discute cu persoana dată, dar fără succes, fapt care a condiționat intervenția Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”. Colaboratorii au evacuat persoanele din secție și le-au separat de presupusul instigator.
 
Spitalul Clinic de Psihiatrie examinează toate circumstanțele, se arată în comuniat.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău