Incendiul de la centrala atomică din Zaporojie | Autoritățile anunță că nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație

  • 04 Martie 2022 07:49
Incendiul de la centrala atomică din Zaporojie | Autoritățile anunță că nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație

În contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporojie, autoritățile anunță că nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație.

Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporozhie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul, deși puternic, a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat. Clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului, conform unui comunicat al Reuters.
Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze.
 
„Datele de la Ministerul Mediului arată că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere. Vom continua să monitorizăm nivelul de radiații și să informam periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv. Facem apel la calm și vă rugăm să va informați exclusiv din surse verificate”, se arată într-un comunicat al Guvernului. 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău