Incendiu la o centrală nucleară în Ucraina, autoritățile ucrainene au masurat nivelul de radioactivitate

  • 30 Aprilie 2019 17:48
Incendiu la o centrală nucleară în Ucraina, autoritățile ucrainene au masurat nivelul de radioactivitate

Un incendiu s-a produs luni seară la centrala nucleară de la Rivne, în vestul Ucrainei, determinând oprirea unuia dintre reactoare, au anunțat marți autoritățile ucrainene, care afirmă că nivelul de radioactivitate la fața locului nu prezintă pericol, informează AFP.

Incendiul a fost stins în circa o oră și s-a declanșat într-un transformator electric, fiind astfel activat sistemul de protecție al reactoarelor. 

Reactorul trei a fost oprit, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a agenției nucleare a Ucrainei, Energoatom. ''Nivelul de radioactivitate nu a crescut'', a mai spus purtătoarea de cuvânt, menționând de asemenea că nu s-au înregistrat răniți și că este în curs o investigație asupra cauzelor incendiului.

Nivelul de gravitate al incidentului este zero, conform clasificării internaționale a situațiilor de urgență în centralele nucleare, a indicat într-un comunicat Energoatom.

Reactorul trei al centralei de la Rivne - care în total are patru reactoare - este în continuare scos din funcțiune pentru înlocuirea transformatorului. 

În Ucraina, țară unde în 1986 s-a înregistrat la Cernobîl cel mai grav accident nuclear din istorie, există în prezent patru centrale nucleare, care în total au 15 reactoare în funcțiune.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău