Incendiu imens în apropiere de Atena. Zeci de pompieri români intervin să stingă focul alături de cei din Grecia

  • 17 Iulie 2023 17:07
Incendiu imens în apropiere de Atena. Zeci de pompieri români intervin să stingă focul alături de cei din Grecia

Misiune extremă pentru pompierii români trimiși în Grecia. Un incendiu imens a izbucnit la doar câțiva kilometri de Atena, iar salvatorii încearcă să protejeze casele care acum sunt amenințate de flăcări. Este prima misiune pentru detașamentul român trimis în Republica Elenă, însă următoarele săptămâni o să fie critice. Sunt alerte de incendiu în jumătate de țară și se anunță o vară de foc pentru greci.

Grecia, ca și alte țări din zona Mediteranei, este afectată de primul val de căldură din această vară. În ultimele zile, autoritățile au recurs la o serie de măsuri pentru a face față valului de căldură din această țară mediteraneană, care nu este străină de astfel de fenomene, transmite Digi24.ro

La Atena, unde temperaturile au atins maxime de peste 40 de grade Celsius, autoritățile au decis să închidă vineri Acropole, un monument antic emblematic și cel mai vizitat din Grecia, în timpul celor mai călduroase ore ale zilei, și cel mai probabil și sâmbătă, din cauza caniculei care afectează această țară dar și o parte din Europa, a anunțat ministrul elen al Culturii, potrivit Agerpres.

Luni, 17 iulie, în Grecia, este în vigoare un cod roșu de caniculă, temperaturile urmând să atingă valori de până la 43 de grade Celsius, pentru întreg teritoriul țării.

Autoritățile elene au emis și o avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali (ex.: crengi, vegetație, frunze, ace de pin uscate) și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare, din cauza intensificării vitezei vântului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău