Incendiu de proporții în raionul Hâncești. Pompierii au luptat cu focul care a msituit 60 de hectare de vegetație uscată și 40 hectare de pădure

  • 01 Septembrie 16:20
Incendiu de proporții în raionul Hâncești. Pompierii au luptat cu focul care a msituit 60 de hectare de vegetație uscată și 40 hectare de pădure

Pe data de 31 august 2024, pompierii din raionul Hâncești au fost alertați despre izbucnirea unui incendiu de vegetație în localitatea Feteasca, raionul Hâncești.

 
„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 12:18. Potrivit informațiilor, flăcările au afectat o suprafață extinsă de teren. Ajunși la fața locului, salvatorii IGSU au constatat că focul se extindea rapid din cauza vântului intens, afectând o suprafață de circa 60 hectare de vegetație uscată, reprezentând un risc imens pentru sectorul locativ și pădurea din preajma satului.
 
Pentru gestionarea situației la fața locului a fost creat Statul Major, iar pentru stingerea arderii au fost îndreptate forțe și mijloace conform nivelului sporit de intervenție.
Astfel, pentru lichidarea arderii au intervenit 11 autospeciale de intervenție cu 36 angajați din cadrul IGSU.
 
De asemenea, în procesul localizării și lichidării incendiului au fost antrenați 5 unități de tehnică și 10 angajați din cadrul IGP, 4 unități de tehnică cu 8 angajați ai poliției de frontieră, 6 unități de tehnică cu 18 persoane din cadrul Î.S. „Hâncești-Silva, Ocolul Silvic Bujor”, inclusiv 41 de persoane cu 8 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale, inclusiv voluntari.
 
Datorită intervenției comune a forțelor și mijloacelor, arderea a fost localizată la ora 19:47, incendiul fiind lichidat complet la ora 23:42. Victime nu au fost înregistrate.
 
În urma incendiului, au fost distruse 60 hectare de vegetație uscată, fiind afectată parțial pădurea din localitate pe o suprafață de circa 40 ha.
 
Cauza și circumstanțele izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști”, precizează un comunicat al IGSU.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău