Incendiile de vegetație care au izbucnit la 50 de kilometri de Saint Tropez sunt sub control, anunță Macron

  • 18 August 2021 10:32
Incendiile de vegetație care au izbucnit la 50 de kilometri de Saint Tropez sunt sub control, anunță Macron

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a precizat, marți, că situația rămâne îngrijorătoare cu privire la incendiile de vegetație care au izbucnit în zona Coastei de Azur, la doar 50 de kilometri de Saint-Tropez. Șeful statului francez a mai spus că prin acțiunea pompierilor a fost evitat cel mai grav scenariu, cel al extinderii flăcărilor, transmite Reuters, citat de DIGI24.

"Tulburările climatice vor conduce la mai multe astfel de focuri", a mai susținut președintele Macron după ce le-a mulțumit pompierilor care au acționat împotriva incendiilor, notează sursa citată.

Autoritățile au sfătuit populația să stea la distanță de incendiul izbucnit în apropierea localității Gonfaron, la circa 50 de kilometri vest de orașul turistic Saint-Tropez, de pe riviera franceză.

Mii de hectare de teren au ars în sudul Franței, într-un incendiu de proporții

Un incendiu de vegetație de proporții a cuprins regiunea Var, din sudul Franței. Cel puțin 5.000 de hectare de teren au ars. Pompierii au făcut publice imagini cu cerul de un roșu strălucitor în primele ore ale dimineții de marți.

Aeronave pentru stingerea incendiilor au fost trimise în regiune, iar locurile de campare au fost evacuate, a precizat un oficial guvernamental local.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău