Incendii în Sardinia | Italia cere ajutorul țărilor vecine

  • 26 Iulie 2021 08:41
Incendii în Sardinia |  Italia cere ajutorul țărilor vecine

Italia a cerut duminică ajutorul țărilor europene vecine pentru a lupta împotriva incendiilor care devastează o parte a insulei Sardinia, unde sute de locuitori au fost obligați să-și părăsească domiciliul, notează AFP.

"Este o catastrofă fără precedent", a declarat guvernatorul insulei, Christian Solinas, în timp ce vânturile calde complică eforturile pentru a se ține focul sub control.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost evacuate din casele lor, inclusiv rezidenți ai unei instituții medicale, potrivit Rai News.

Turiști speriați se numără printre persoanele care au fugit de micul sat de pe coastă Porto Alabe, potrivit sursei.

Avioanele de intervenție Canadair se alimentează cu apă în largul satului Porto Alabe, zburând apoi peste proprietățile din apropierea țărmului și stropind vegetația în flăcări chiar în spatele caselor.

Ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, a indicat pe Facebook că Protecția civilă italiană a solicitat altor țări europene să îi pună la dispoziție avioane pentru a combate incendiul. Două au plecat deja din Franța, a precizat el.

O vastă regiune din provincia Oristano (vestul insulei) a fost pusă "în genunchi din cauza incendiului devastator", a subliniat ministrul.

Aproximativ 20.000 de hectare de vegetație au căzut pradă flăcărilor, numeroase proprietăți au fost distruse și animale ucise, a indicat guvernatorul. Nivelul de pericol al incendiului rămâne "extrem", a subliniat Protecția civilă.

Circa 7.500 de persoane angajate în operațiunile de salvare, printre care membri ai poliției pădurilor și Crucii Roșii, acordă ajutor persoanelor evacuate și celor aflați în pericol, au indicat pompierii.

Este prea devreme pentru a evalua amploarea distrugerilor cauzate de incendii, a spus Christian Salinas care intenționează să ceară ajutor guvernului pentru reîmpădurirea zonelor devastate.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău