Incendii în California - Cel puțin 4 morți și peste 10.000 de pompieri desfășurați pentru stingerea flăcărilor

  • 21 August 2020 10:51
Incendii în California - Cel puțin 4 morți și peste 10.000 de pompieri desfășurați pentru stingerea flăcărilor

Peste 10.000 de pompieri au continuat joi lupta cu numeroasele incendii de amploare din statul american California care au condus la evacuarea a mii de locuitori și la decesul a cel puțin patru persoane, informează agenția DPA și agerpres.


Trei oameni au murit în comitatul Napa, iar o altă persoană și-a pierdut viața în comitatul Solano, a relatat San Francisco Chronicle.

Peste 370 de incendii au izbucnit în acest stat în ultimele patru zile, a indicat Daniel Berlant, director adjunct în cadrul Cal Fire.

Căldura extremă, vântul și fulgerele au contribuit la agravarea situației.

Un incendiu activ la nord de San Francisco, unul dintre cele mai mari incendii din zonă, a amenințat regiunile viticole Napa Valley și Sonoma Valley. Peste 50.000 de hectare din regiune au fost mistuite de flăcări, iar zeci de case au fost arse.

Incendiile puternice au făcut ravagii și în apropierea localităților costiere Santa Cruz și Carmel.

Flăcările au produs pagube grave în cel mai vechi parc natural din California, Big Basin Redwoods, celebru pentru arborii săi sequoia uriași. Accesul în zonele de campat și pe potecile de drumeții a fost restricționat.

Cheiul din Santa Cruz, o populară atracție turistică, a fost închis pentru a ține vizitatorii departe.

Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a numit incendiile o ''provocare fără precedent''.

''Dacă negați existența schimbărilor climatice, veniți în California'', a declarat el într-o scurtă înregistrare video prezentată la Convenția Națională a Partidului Democrat din SUA, eveniment desfășurat în mare parte online.

Președintele Donald Trump a criticat din nou măsurile luate în domeniul forestier în California în timpul unei intervenții, joi, în Pennsylvania în cadrul campaniei electorale. ''Poate că va trebui să facem (California) să plătească pentru asta, pentru că nu ne ascultă'', a spus el, potrivit relatărilor citate de DPA. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău