Incendii în Algeria | Cel puțin 65 de persoane, între care 28 de militari, și-au pierdut viața

  • 11 August 2021 15:15
Incendii în Algeria | Cel puțin 65 de persoane, între care 28 de militari, și-au pierdut viața

Cel puțin 65 de persoane, între care 28 de militari, și-au pierdut viața în incendiile forestiere care au devastat de luni seara nordul Algeriei, în special regiunea Kabylie, potrivit unui nou bilanț furnizat miercuri de televiziunea națională algeriană, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Bilanțul incendiilor forestiere a crescut la 65 de morți (28 de militari și 37 de civili), mai ales în prefectura Tizi Ouzou", a raportat televiziunea, adăugând că 12 militari au fost "spitalizați în stare critică".
 

Foto: (c) Abdelaziz Boumzar / REUTERS


Pompierii, ajutați de militari și voluntari, se luptau miercuri pentru a încerca să stingă cele 69 de focare încă active în 17 prefecturi din nordul Algeriei. Cele mai importante focare au fost semnalate în prefectura Tizi Ouzou, unde au fost înregistrate și cele mai multe victime.

Aceste incendii, despre care autoritățile au afirmat că sunt de "origine criminală", afectează mai multe zone din regiunea Kabylie. Imagini impresionante, însoțite de apeluri de ajutor, circulau pe rețelele de socializare, arătând corpuri carbonizate, vite agonizând asfixiate și sate devastate de flăcări.
 

Foto: (c) Abdelaziz Boumzar / REUTERS


Radioul public algerian a anunțat marți arestarea a trei "piromani" în Medea. Un al patrulea a fost arestat la Annaba, potrivit agenției oficiale APS.

În timp ce Algeria se confruntă cu un val de căldură extremă, vânturile propagă flăcările și complică sarcina salvatorilor, a declarat Youcef Ould Mohamed, un oficial local citat de APS.
 

Foto: (c) Abdelaziz Boumzar / REUTERS


În fiecare an, nordul Algeriei este afectat de incendii forestiere. În 2020, aproape 44.000 de hectare de pădure au fost distruse, în timp ce autoritățile au anunțat că au arestat autorii mai multor incendii de "origine criminală".

Acest fenomen se amplifică pe măsură ce incendiile se înmulțesc la nivel global. Ele sunt sunt asociate cu diverse fenomene despre care oamenii de știință afirmă că sunt legate de încălzirea globală. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău