VIDEO | Din nou incendii de vegetație pe zeci de hectare în doar 24 de ore. Pompierii au intervenit și în apropierea mai multor străzi din Capitală

  • 19 Martie 2019 09:21
VIDEO | Din nou incendii de vegetație pe zeci de hectare în doar 24 de ore. Pompierii au intervenit și în apropierea mai multor străzi din Capitală

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 98 de cazuri de lichidare a focarelor de vegetație aprinsă, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Cele mai dificile intervenții ale echipelor specializate au avut loc în localitatea Sărătenii Noi, raionul Telenești, unde 30 ha de teren au fost distruse de incendii. Focul a nimicit câte 10 ha de iarbă uscată în orașul Căușeni, dar și la Călărași. De intervenția salvatorilor a fost nevoie în  localitatea Coropceni, raionul Telenești, unde incendiile de vegetație a cuprins un teren de peste 15 hectare.

Focare extinse de iarbă aprinsă au fost înregistrate și în suburbiile municipiului Chișinău, în orașul Sîngera,unde incendiile au nimicit peste 50 hectare de iarbă, iar alte focare au fost stinse de pompieri în localitățile Băcioi și Grătiești, dar și la periferia străzilor Decebal, Muncești, Miorița, Hâncești și Mesager din capitală.

Potrivit pompierilor, focarele extinse de vegetație arsă pun în pericol suprafețe de teren, dar și în unele cazuri, din cauza vântului, acestea se extind foarte repede la obiecte cum ar fi depozite, spații de locuit sau cele forestiere. În acest context, IGSU îndemnă oamenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer, pentru ca focul să nu se răspândească. Potrivit specialiștilor, în ultimele 24 de ore, de ardere au fost afectate 435 hectare de teren, iar de la începutul sezonului de primăvară, incendiile vegetație au cuprins 3.988 ha de pămînt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău