Încălcarea tratatului privind forțele nucleare intermediare de către Moscova, dezbătută de miniștrii apărării din statele NATO

  • 09 Noiembrie 2017 14:56
Încălcarea tratatului privind forțele nucleare intermediare de către Moscova, dezbătută de miniștrii apărării din statele NATO

''Avem convingerea fermă că rușii au încălcat Tratatul privind forțele nucleare intermediare (INF)'', a spus Mattis într-o conferință de presă cu ocazia reuniunii miniștrilor apărării din țările aliate, desfășurată miercuri și joi la Bruxelles.

Oficialul american a adăugat că există temeri în creștere legate de nerespectarea tratatului INF de către Moscova și a subliniat că obiectivul este nu ca Rusia să părăsească pactul, ci mai degrabă ca ea să se conformeze prevederilor acestuia.

În prima zi a reuniunii NATO, miniștrii apărării s-au concentrat pe postura nucleară a Alianței în contextul evoluțiilor din mediul strategic de securitate, precum și pe stadiul implementării deciziilor Summitului de la Varșovia. Agenda discuțiilor de joi cuprinde evoluțiile situației de securitate din Afganistan și a contribuțiilor aliaților la misiunea Resolute Support.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
19,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
18
Mon
16
Tue
16
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău