Încă un pas pentru ca gazele naturale importate de Grecia să ajungă în România și Republica Moldova

  • 02 Decembrie 2022 08:58
Încă un pas pentru ca gazele naturale importate de Grecia să ajungă în România și Republica Moldova

Companiile Desfa (Grecia), Bulgartransgaz (Bulgaria), Transgaz (România), FGSZ (Ungaria), ICGB (Bulgaria) și Gastrade (Grecia) au semnat joi la Atena un memorandum de înțelegere pentru implementarea coridorului vertical, anunță Defsa, operatorul rețelei de gaze naturale din Grecia, într-un comunicat postat pe site și preluat de presa elenă.

Coridorul Vertical va permite fluxuri bidirecționale de gaze naturale de la nord la sud și de la sud la nord. Pentru România, evenimentul este important pentru că permite importul de gaze din Grecia (cu sursa Azerbaidjan sau importuri de gaz natural lichefiat) ca alternativă la importurile din Rusia, scrie G4Media.

Odată semnat acordul, și Republica Moldova va putea importa acest gaz, via România.

Companiile se angajează – atât împreună, cât și individual – să dezvolte proiectele necesare pentru implementarea coridorului vertical.

Memorandumul de înțelegere va constitui baza unei cooperări intense în viitor, în ceea ce privește posibilitatea de a construi infrastructura necesară pentru transportul gazelor naturale către țările de tranzit și către piața UE din Grecia, prin Bulgaria, România și Ungaria și viceversa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,09 m/s
Sun
17
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău