Încă un incident armat în Franța. Un afgan care avea un cuțit la el a fost reținut la Lyon

  • 29 Octombrie 2020 18:15
Încă un incident armat în Franța. Un afgan care avea un cuțit la el a fost reținut la Lyon

Un afgan îmbrăcat în ținută tradițională, înarmat cu un cuțit și considerat amenințător, a fost reținut joi în orașul francez Lyon, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Bărbatul urma să treacă la acțiune, a declarat o sursă apropiată de dosar, pentru France Presse, calificând incidentul drept "grav". Incidentul a survenit la câteva ore după atacul cu cuțitul care s-a soldat cu trei morți joi dimineață, într-o biserică din Nisa.

Potrivit dailystar.co.uk, care citează presa locală, bărbatul a fost arestat pe strada Victor-Hugo. El a fost zărit într-o stație de tramvai având asupra lui un cuțit cu lama de 30 de cm și ar fi încercat să se urce într-un tramvai.

Bărbatul a fost arestat și a fost declanșată o anchetă.

"Un bărbat înarmat cu un cuțit lung tocmai a fost arestat de poliția națională. Mulțumesc poliției pentru intervenția ei eficientă care a făcut posibilă evitarea unei noi tragedii", a postat pe Twitter primarul celui de-al doilea arondisment din Lyon, Pierre Oliver.

După ce în cursul dimineții de joi trei persoane au fost ucise în Catedrala Notre Dame din Nisa, de către un atacator care a strigat Allah Akbar, încă două atacuri au fost înregistrate, unul în Avignon, și unul la Consulatul francez din Arabia Saudită.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău