Înca un candidat se luptă pentru funcția de așa-zis „președinte” al Transnistriei

  • 15 Octombrie 2016 18:10
Înca un candidat se luptă pentru funcția de așa-zis „președinte” al Transnistriei

Comisia electoral de la Tiraspol a înregistrat, săptămâna aceasta, cel de al treilea candidat la funcția de așa-zis președinte al Republicii Moldovenești Nistrene, transmite NovostiPMR.com.

Este vorba de Ghenadi Kuzmiciov, fost ministru de interne în administrația de la Tiraspol și fost șef Comitetului Vamal transnistrean.

Primii doi candidați la funcția de așa-zis „președinte” al Transnistriei au fost înregistrați oficial la 7 octombrie a.c. de către comisia electorală de la Tiraspol.

Aceștia sunt considerați favoriții acestei competiții electorale nerecunoscute – președintele legislativului local, Vadim Krasnoselski, și actualul lider al administrației de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk.

Până în prezent, 11 pretendenți și-au anunțat intenția de a candida la funcția de așa-numit „președinte” al Transnistriei. Doar trei dintre ei au fost înregistrați official. Procedura de înregistrare a candidaților va dura până la 11 noiembrie, iar alegerile se vor desfășura pe data de 11 decembrie.

Experții și analiștii de la Chișinău accentuează, însă, că nu poate fi vorba despre un proces electoral autentic în regiune și, indiferent de rezultatele alegerilor, Transnistria va rămâne în continuare ca o anexă a intereselor Moscovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău