Încă trei persoane au murit din cauza COVID-19. În ultimele trei săptămâni a crescut numărul cazurilor noi de infectare

  • 10 August 2020 10:23
Încă trei persoane au murit din cauza COVID-19. În ultimele trei săptămâni a crescut numărul cazurilor noi de infectare

Încă trei persoane au decedat din cauza noului coronavirus în Republica Moldova. Astfel, numărul deceselor după complicațiile provocate de COVID a ajuns la 848. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultimele trei săptămâni a crescut numărul cazurilor, însă fără mari fluctuații.

Cele mai multe infectări sunt în regiunile de nord și în municipiul Chișinău, unde crește numărul de infectări. Aproximativ 50 la sută de cazuri sunt înregistrate în Capitală.

Până acum, 3351 de angajați ai sistemului medical au fost infectați cu noul coronavirus, cei mai afectați fiind asistenții medicali. Autoritățile din sănătate atrag atenția că și numărul copiilor infectați este mare, ajungând la 1532, iar 10 la sută dintre aceștia au vârsta de până la 1 an. De asemenea, de 229 de femei însărcinate au fost depistate până acum cu noul coronavirus.

Statistica arată că vârsta medie a celor infectați este de 47 de ani, iar femeile sunt mai afectate. Vârsta medie a persoanelor decedate este de 66 de ani, victimele suferind de cel puțin o altă afecțiune.

Autoritățile susțin că în ultimele zile au fost mai multe cazuri de import, majoritatea din Turcia și Ucraina, unde cetățenii R. Moldova au fost la odihnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău