Încă patru instituții medicale vor primi pacienții infectați cu COVID-19

  • 03 Aprilie 2020 19:19
Încă patru instituții medicale vor primi pacienții infectați cu COVID-19

Alte patru instituții medicale vor fi activate pentru a trata pacienții infectați cu COVID-19. Este vorba spitalul din raionul Criuleni, spitalul din Anenii Noi, spitalul din Hâncești și spitalul Cancelariei de Stat. Ultima instituție medicală va trata bolnavii din municipiul Chișinău. Despre acest lucru a informat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința organizată la Centrul Unic de Comandă.

Ministrul Sănătății a menționat că astăzi au fost înregistrate două decese provocate de COVID-19. Este vorba despre un medic în vârstă de 65 de ani. Potrivit Vioricăi Dumbrăveanu, femeia suferea diabet zaharat și insuficiență cardiacă. Ea a fost spitalizată în data de 26 martie. Cât privește cea de-a două persoană răpusă de COVID-19, aceasta a fost internată la 1 aprilie în stare extrem de gravă. Ea suferea de hepatită cronică și insuficiență renală.

Autoritățile din sănătate au informat că au fost alocate resurse financiare pentru procurarea testelor din China. Nu se știe despre ce sumă este vorba, însă, ministrul Sănătății a ținut să menționeze că aceste teste sunt de înaltă calitate și destul de rapide.

La rândul său, premierul Ion Chicu, a făcut apel către oameni să se abțină de la vizitarea bisericilor. În caz contrar, riscă să fie penalizați. El a comunicat că de luni, 6 aprilie, toți bugetarii revin la muncă, însă vor avea un regim special de lucru.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău